lunes, 18 de febrero de 2013

Dos noticias en el diari de Rubí.


Clicar en el titulo de cada noticia y podíes leer la misma en el diari

Societat
15 02 2013







El Club de Lectura Veus de Dona va organitzar el passat 3 de febrer una sortida cultural per conèixer les rutes de l’exili, per les quals van passar tants espanyols a causa de la guerra civil i la posterior persecució franquista. Més d’una cinquantena de persones, entre les quals hi havia l’Assumpta Montellà, escriptora i historiadora, autora del llibre ‘La maternitat d’Elna’, una obra que el Club de Lectura va llegir la temporada passada.
La platja d’Argelers, on les autoritats franceses van confinar els exiliats espanyols, va ser un dels punts que van visitar, on van poder veure la fosa comú, mentre escoltaven les emotives explicacions de Montellà. La següent parada va ser la tomba del poeta Antonio Machado, en el poble de Cotlliure, on es va exiliar ja malalt. Davant la tomba, es van llegir poemes de Machado i també de Miguel Hernández. Una de les participants va llegir una emotiva nota en record al seu avi afusellat en la paret d’un cementiri.
Ja a la tarda, van visitar La Martenitat d’Elna, la institució fundada per la mestra i infermera Elisabet Eidenbenz, qui, entre 1939 i 1944, va aconseguir salvar 597 nadons, fills de refugiats espanyols i de jueus que fugien de la invasió nazi. A més de les explicacions pertinents, algunes de les participants també van llegir algunes cartes.
Segons Graci Pérez, impulsora del Club de Lectura Veus de dona, va ser una excursió molt emotiva i també molt enriquidora per a totes les participants. Pérez també ha agraït a Assumpta Montellà, la seva participació.





                                            Nuestra Reme, premiada por su gran labor social
                                        FELICIDADES REME
                               Es un orgullo tenerte entre nosotras.


Els premiats van rebre una placa commemorativa.

L’Ateneu es va quedar petit el passat dissabte davant la gran expectació que va aixecar l’entrega dels premis Santa Águeda, que va atraure una seixantena de persones. Fa 10 anys que el Centro Aragonés de Rubí organitza els premis Santa Águeda, que reconeixen la tasca de les dones de la ciutat: “Les premiades estaven molt contentes perquè no s’ho esperaven, a més va ser un acte senzill però molt emotiu”, va explicar el president de l’entitat aragonesa, Francisco Gracia. A l’entrega també hi va assistir l’alcaldessa de Rubí, Carme García.
En l’àmbit cultural el premi va ser per Isabel Gallart, secretaria del Casal de la Gent Gran, “pel seu treball durant tots aquests anys”; en el terreny esportiu el guardó va recaure en Laia Rodríguez, capitana de l’equip de futbol sala de l’Esportiu Rubí “perquè és l’ànima de l’equip, bona jugadora i molt lluitadora”; pel que fa a l’àmbit social també ve rebre un premi l’Associació Catalano-Argentina Equina (ACADE), “per oferir als disminuïts psíquics o físics experiències damunt dels cavalls”; i per últim, el premi empresarial va ser per Remedios Gómez, propietària de la botiga Crisma, “que per cada compra d’una peça de roba, en destina un euro a la Fundació Vicente Ferrer”. / M.C.







No hay comentarios:

Publicar un comentario